САЩ призова всички страни да прекратят връзките си със Северна Корея

Вашингтон се придържа към дипломация в изострената ситуация

Вашингтон призова всички страни да прекратят дипломатическите си и финансови връзки с Пхенян. Доналд Тръмп заяви, че Северна Корея трябва да е "много, много притеснена, ако направи нещо срещу Съединените щати", предава БНТ.

Американският президент коментира ситуацията със Северна Корея по време на ваканцията си в Ню Джърси. "Знам, че президентът Обама каза, че глобалното затопляне е най-голямата заплаха. Изобщо не съм съгласен. Ядреното оръжие е най-голямата заплаха в света", каза Тръмп.

Въпреки заканите Вашингтон се придържа към дипломацията в изострената ситуация. "Точно сега се придържаме към дипломитическите средства и към това се присъединяват много съюзници", заяви Джеймс Матис.

Матис увери, че армията е напълно готова. На американските бази на остров Гуам в Тихия океан, който Пхенян заплаши, има свръхзвукови стратегически бомбардировачи Б1 Лансър.

От месец май те са изпълнили 11 тренировъчни полета, имитиращи удари срещу Северна Корея. Последният е бил на 7 август. Според Южна Корея, Съединените щати и Северна Корея трябва да започнат пряк диалог за намаляване на напрежението.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен