Започва ремонтът на спортното училище във Варна

Проектът включва всички необходими дейности за цялостна модернизация и обновяване на спортното училище

Министерството на младежта и спорта стартира ремонта на държавното спортно училище „Георги Бенковски“ във Варна, който бе обещан от министър Красен Кралев.
Проектът включва всички необходими дейности за цялостна модернизация и обновяване на спортното училище. В това число саниране на сградата, ремонт на покрива, подмяна на слънчевите панели, системата за битова гореща вода, отоплителната система и ВиК инсталацията, както и осигуряване на достъпна среда за хора в неравностойно положение.
Вече е сключен договорът за инженеринг със „Сити Билд“ ЕООД, който е на стойност – 2 164 200 лева с ДДС, а за консултант за осъществяване на строителния надзор е определен „Геоексперт България“ ЕООД. Стартираха дейностите и по обследване и проектиране на строително-монтажните работи.
До края на месеца ще се обявят и процедурите за избор на доставчик на оборудването, което следва да бъде доставено веднага след приключване на дейностите по сградата. Предвидено е оборудване за обезпечаване занятията на учащите и обновяване на базата - компютри, периферна техника, мебели, оборудване за тренировъчните помещения и др.
Ремонтът се извършва по проект на Министерството на младежта и спорта по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.