Вдига стари трошки в "Северен"

Мисия Пловдив

12-08-2017, 07:00

Снимка:

район „Северен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Някои са доброволно преместени от собствениците им.

Поредна акция по репатриране на излезли от употреба МПС-та се проведе в район "Северен", съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев.
От облепените със стикер-предписание от комисията по репатриране 32 автомобила, принудително бяха репатрирани 13 автомобила. Някои са доброволно преместени от собствениците им.
МПС-тата, които са в нарушение на Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Пловдив, бяха отстранени от следните адреси: ул.”Средец” № 57, ул. “Найден Попстоянов” № 5 и № 9, ул. “Генерал Кутузов” № 5, ул. “Петър Шилев” № 28, бул. “България” № 52 и № 109, ул. “Борба” № 11, ул. “Милеви скали” № 23, ул. “Вишнева” № 2, ул. „Благовест” № 8 и ул.”Ален мак”.
Кметът на район "Северен" напомня, че се облепят автомобили, които не са в движение, без технически преглед за последните две години и намиращи се на терени общинска собственост.
След облепяне на автомобилите собствениците имат 90-дневен срок, в който следва да преведат автомобилите се в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми.
В следствие на неизпълнени такива предписания следва акция по репатриране на излезлите от употреба МПС-та.
Телефонът, на който гражданите могат да подават своите сигнали за местоположението на излезли от употреба моторни превозни средства в район "Северен", е 032/901 165 - отдел "Екология".