Къща изгоря в село Баевци, пожар вилня в дом в Елена, а кола се запали на пътя В. Търново - София

Крими

12-08-2017, 11:46

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

60 кв. метра от къща, а също битова техника е унищожена при пожар в еленското село Баевци. Това показват сводките за изминалото денонощие на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Сигналът за лумнал пожар е подаден в Оперативен център – Велико Търново в 12.41 часа на 11 август, а на място незабавно били изпратени пожарникари от еленската Районна служба. Със стихията се борили два екипа с два противопожарни автомобила. Благодарение на техните действия пожарът не се е разпрострял върху две други къщи, намиращите се в съседство.

Установено е, че причината за възникване на огъня е късо съединение. Също техническа неизправност в ел.-инсталация е причината за разразяване на пожар и в град Елена, където на ул. „Панайот Хитов“ лумнала друга къща. Сигналът за второто произшествие е бил подаден същия ден, в 13.30 часа.

Отново служители на Районната служба в Елена с два противопожарни автомобила се изправили срещу стихията. Къщата била спасена, огънят обаче унищожил мебели, бяла и черна техника. Опушени са 20 кв. метра стени.

На главния път Велико Търново – София, преди с. Шереметя пък пламнал лек автомобил Фолксваген Голф. Това се е случило 18.23 часа вчера. Късо съединение е причинило инцидента. Великотърновските огнеборци успели да спасят колата от изпепеляване, но е унищожена ел. инсталацията.

 Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"