"Раковски Бирфест" събра хиляди на откриването му

Животът

12-08-2017, 14:36

Снимка:

Община Раковски

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Три дни жителте на Раковски и гости могат да получат много качествена музика, добро настроение, забавления и, разбира се и бира

Кметът на Раковски  Павел Гуджеров  откри официално десетото издание на "Раковски Бирфест"  на градския стадион"Г.С.Раковски" като пожела на раковчани  и на гостите на града много настроение.
Събитието се организира от община Раковски под патронажа на кмета Павел Гуджеров.Той съобщи добрата новина за предстоящото асфалтиране на още нови две улици в града. Това е  началото на мащабния проект на Общината ремонт и рехабилитация на цялата пътна инфраструктура с първото в  страната общинско предприятие"Благоустрояване и превенция".
„Като организатори сме се постарали тази година да направим бирфестът още по-добър – с повече изпълнители, с ново оформление на сцената и местата за публиката. Пожелавам ви да им се насладите и да прекарате приятно във всяка от оставащите вечери до края на седмицата, пожела общинският кмет  на присъстващите.
"Продължаваме напред. Градът става все по- хубав. Визията на бирфеста е нова и хубава.Този  тридневен празник е подарък за всички вас."- допълни градоначалникът Гуджеров.
И тази година намеренията са да бъде поднесено добро настроение на почитателите на светлото пиво.
Три дни жителте на Раковски  и гости могат да получат много качествена музика, добро настроение, забавления и, разбира се и бира.
Бирфестът е изразител на една основна ценност - забавлението, подсилено с кехлибарения елексир.
Организаторите са се постарали да осигурят максимално разнообразие на бирфеста. Има елегантни тематични шатри на известна бирена марка.За бирата е осигурено и подходящо мезе. За най-малките пък са осигурени детски атракции, батути, надуваеми замъци и пързалки, захарен памук и много балони.
В петъчната първа вечер на сцената на Бирфеста се зави хорото с оркестър “Орфей” на Георги Янев, а старите самодейци от ансамбъл “Слав Бойкин” по традиция  изнесоха  едночасов  концерт. Вечерта на 12 август е определена за поп-фолк фиеста с песните на фолк фурията Кали и Борис Дали, а вечерта на 13 август е определена за рок зона с доайените от P.I.F и местната рок-банда MIXED UP .