Три ало-измами за ден в Монтана!

Баби дадоха всичките си спестявания на телефонните мошеници

Три телефонни измами са станали на 10 август 2017 г. в град Монтана по сценария за оказване на съдействие на полицията за залавяне на група телефонни измамници. Това съобщиха от ОДМВР-Монтана.

 Първоначално на жертвите се обажда мъж, който се представя за лекар и съобщава, че трябва да бъде извършена животоспасяваща операция на близък, на цена около 30 000 лв. Следва второ обаждане от мним полицай, който иска съдействие за залавяне на обадилите се преди него измамници. Потърпевши при 3-те измами са - 75-годишна жена, която предоставила намиращите се в дома й 2 000 лв и изтеглила всичките си налични спестявания от 600 лв от местен банков клон.

Събраната сума от общо 2 600 лв поставила в полиетиленов плик и около 15,15 ч. ги хвърлила през терасата на жилището си. 62-годишна жителка на областния град дала наличните си пари от 2 180 лв., като ги оставила в циментово кошче за боклук до сградата на Зъболечението в гр. Монтана.

 77-годишна жена от Монтана събрала сумата от 2 500 лв, поставила банкнотите в полиетиленов плик и около 15,30 ч. същия ден ги занесла на бул. "Арнолди" в гр. Монтана, до Руския пазар, непосредствено до кофи за смет. Същия ден още двама жители на Монтана са подали сигнал, че са се опитали да ги измамят по телефона. По случаите са образувани досъдебни производства.