Преди „Берое“ – „Ботев“

От 18.45 часа

Днес, „Берое“ излиза срещу „Ботев“ (Пловдив) в мач от V кръг на Първа професионална лига. Двубоят е в Стара Загора от 18:45 ч. Главен арбитър на срещата е Николай Йорданов от София.Билетите за мача са на цена 7 лв.

В лагера на „Берое“ няма контузени или наказани футболисти. През седмицата „Берое“ привлече Мартин Камбуров и нападателят е картотекиран за утрешната среща.

Ето групата на „зелените“ за двубоя: Душан Перниш, Михаил Михайлов, Веселин Пенев, Георги Динков, Емин Ахмед, Камен Хаджиев, Матеус Леони, Милен Желев, Павел Виданов, Антон Карачанаков, Педро Еуженио, Борислав Цонев, Кохей Като, Мартин Райнов, Мартин Камбуров, Драгош Фиртулеску, Серджио Негрут и Карлос Охене, съобщава.

Николай Йорданов от София е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Иво Колев и Павлин Михайлов- и двамата от София. Допълнителни асистент-рефери са Станислав Ставров от Велико Търново и Валентин Станчев от Сливен, а четвърти съдия е Борислав Колев от София. Делегат на БФС е Красимир Кръстев от Сливен, а Веселин Богданов от Велико Търново ще оцени работата на съдийството.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделявал над „Ботев“ 34 пъти, а 37 са победите на сметката на „канарчетата“. 24 са двубоите завършили без победител, а головата разлика е 123:150 в полза на „Ботев“. 48 са срещите в Стара Загора, където „Берое“ имат 26 победи, „Ботев“ има 9, а равенствата са 13. Най-честият резултат в двубоите между тези съперници е 1:1 (12 пъти), следван от 2:1 за „Берое“(9 пъти). Двубоите завършили 0:0 и 3:0 за „Ботев“ са по 8 пъти.