Хиляди на колене пред иконата на Богородица в Тинос

Гръцкият остров посреща хора от цял свят за Успение Богородично

Хиляди поклонници пристигнаха на остров Тинос, за да отбележат големия християнски празник Успение Богородично, информира в."Български новини".
Още в ранните сутрешни часове точно преди изгрев слънце местните жители, както и гостите, окупираха църквата, за да присъстват на светата литургия и да получат Света благословия.
На 15 август всяка година Тинос приема стотици поклонници за празника на Св. Богородица. Всички ходят там, за да докоснат чудотворната икона и според традицията някои от тях извървяват на колене пътя от първото стъпало на църквата до иконата.

На Успение Богородично всички гръцки манастири, които са посветени на Богородица се изпълват с вярващи, които се молят за здраве и разрешаване на различни проблеми. Молитвата е придружена от обещание, което миряните посвещават на святата икона.

Успение Богородично е един от най-големите празници на Православната църква и един от официалните неработни дни в Гърция. Отбелязва се с особена тържественост и се нарича дори „Летният Великден”, защото е най-големият празник през лятото.