"Ледена епоха" завладява Бургас от утре

Бургас Лайф

15-08-2017, 16:21

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Не е за вярване! Динозаврите разчитали на детегледачки

Интерактивната експозицията от праисторически животни гостува за първи път в България

Мамути, съблезъби тигри, космати носорози, гигантски птици и още много други са част от "Ледена епоха" - една вълнуваща и образователна изложба за растенията и животните от последната ледникова епоха на Земята. Експозицията гостува за първи път в България и ще бъде ситуирана в Морската градина в Бургас на 16 август.

Изложбата се реализира от "Коко Ейджънси" със съдействието на Община Бургас.

Това е втората макетна експозиция, която организаторите реализират в България. Първата е "Живите динозаври", която се радва на огромен интерес от страна на гостите на Варна.

В "Ледена епоха" посетителите ще имат възможност да разгледат 18 животински интерактивни макета на бозайници с научно точни движения, оцветяване, звуци и козина. Всяко животно, част от изложбата, се движи и издава звуци.

Експозицията е снабдена с интерактивен панел, който включва археологическо поле за посетителите, в което могат да се разходят и да открият гигантски скелет на праисторическо животно.

Освен представители от "Ледена епоха", посетителите ще могат да разгледат и макети на динозаври в реалните им размери.

Тази изложба предлага уникална и вълнуваща разходка през ледниковата епоха за семейства и посетители от всички възрасти.

"Ледена епоха" е гостувала в повечето страни по света като Южна Америка, Холандия, Италия, Унгария, Румъния, Кипър, Гърция, Сингапур, Тайланд и много други, а зрителите на макетите са общо над 5 млн. души.

Експозицията ще бъде достъпна за посетители всеки ден от 10.00 до 22.00 часа и ще бъде разположена в парк "Езеро", в близост до Конна база - Бургас и пясъчните фигури.

Билетите ще бъдат продавани на място, на цени от 10 лв. за деца и 12 лв. за възрастни.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен