Отлагат голям музикален фест в Слънчев бряг, заради напрежението с проверките

Най-големият ни курорт винаги е бил свързан със забавления и партита

Слънчев бряг винаги е бил свързан с партита. Оказа се обаче, че го рекламираме като царство на развлеченията, за да привлечем туристи от света, а в същия момент държавата иска да е дестинация за тих и спокоен туризъм. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ Климент Йончев, който бе представен като съорганизатор на отложения фестивал „Солар Съмър”.
Той уточни, че не е организатор, а отговаря за комуникацията за всички събития, свързани с фестивала.
„Не бе никак лесно да вземем решение да отложим фестивала, но след като видяхме какво се случи в събота вечер в Слънчев бряг, трябваше да направим нещо, защото има голямо напрежение, а липсва сигурност. Има опасност някой да влезе във всеки един момент и да спре музиката, а после да конфискува техниката“, заяви Йончев.
„Представихме си как трябва да обясним на световноизвестни изпълнителни, че на вратата може да почука държавата и да каже „Спри музиката“. След това си визуализирахме каква ще е реакцията на 4-5 хиляди души и за да няма напрежение, взехме решение фестивалът да не се провежда сега“, добавя Климент Йончев.
На въпроса дали може да се спи спокойно в Слънчев бряг по време на фестивала, той естествено не отговори. Аз не спя по време на тези събития, сподели Йончев.
Иван Дончев пък каза пред камерата на бТВ, че между и 3 и 8 хиляди меломани се събират на плажа по време на „Солар Съмър”. Музиката е в европейските норми, уверява той.
„Шумно е за публиката, която е на първия ред. Продължителността на фестивала е около месец. До 7 часа сутринта е купонът“, добавя Дончев. Ние нямаме нищо против проверките, а срещу това да се нахлува с въоръжени сили по време, когато едно заведение е пълно с туристи, каза още той.