Откриха нарушения при такситата в Слънчев бряг

Парите

17-08-2017, 15:00

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бизнесът готви отпор на вицепремиера за акциите в Слънчев бряг

Акциите продължават по цялото Южно Черноморие

Общо 141 таксиметрови автомобила, работещи на територията на Община Несебър, са проверени от съвместни екипи на контролните органи. Съставени са 17 акта и 21 фиша по линия на „Пътна полиция”, 5 акта за нарушаване на изискванията на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” – Бургас и са съставени три констативни протокола от служители на Държавната агенция по метрология и технически надзор.
Сред най-честите констатирани нарушения са превоз на пътници без лиценз, непопълване на пътен лист, нередовни документи на водача и на автомобила, неосветени таксиметрови табели и некоректно пломбирани таксиметрови апарати. Припомняме, че преди броени дни на територията на Община – Бургас бе проведена сходна специализирана операция с оглед установяване на нарушения и престъпления от водачи, извършващи таксиметров превоз на пътници, като от проверените 11 леки таксиметрови автомобили, в два от тях при разглобяване на арматурното табло, са открити монтирани устройства и приспособления – тип «помпичка».
При проверката на други четири леки таксиметрови автомобила бе установено, че водачите им извършват превози на пътници с електронни таксиметрови апарати с фискална памет, които са с нарушена контролна пломба. На два от таксиметровите водачи бяха отнети шофьорските книжки. Подобни специализирани проверки е предвидено да продължат да се провеждат на територията на цялото Южно Черноморие. Идеята е да се завиши контрола над таксиметровите превози и до минимум да сведат случаите на нерегламентиран превоз на пътници.