МВнР със съвети към българските граждани в Барселона

Българското посолство в Мадрид е в постоянен контакт с местните власти и следи ситуацията

Към 21.30 ч българско време няма постъпила информация за пострадали български граждани при извършения терористичен акт в Барселона.

Българското посолство в Мадрид е в постоянен контакт с местните власти и следи ситуацията.

Министерството на външните работи препоръчва настоятелно на всички български граждани, които се намират в града, да избягват района на пл.“Каталуня“ и бул. „Лас Рамблас“. Препоръчваме на българските граждани да следят местните медии за актуална информация по случая, да следват стриктно инструкциите на органите на реда, да избягват места с големи струпвания на хора, както и да избягват пътуване с градския транспорт и метрото в града до изясняване и успокояване на ситуацията.


Всички български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурните телефони на посолството в Испания: 0034 913 455 761; 0034 913 456 651 или на дежурния телефон на Министерстовото на външните работи: +359 2 948 24 04.

Телефон на местните власти за актуална информация: +34932142124

МВнР призовава българските граждани, които се намират в Барселона да се свържат с близките си или да се отбележат в социалните медии, че са на безопасно място, защото мрежите на мобилните оператори са претоварени.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"