В Испания заловиха четвърти човек във връзка с атентатите от вчера

Броят на жертвите при нападенията в Каталуния достигна 14 души

Четвърти човек е арестуван във връзка с вчерашните атентати в каталунския град Барселона и намиращия се наблизо град Камбрилс, при които загинаха 14 човека, а над 100 бяха ранени.
„Четвърти човек е задържан във връзка със събитията, които се случиха през последните няколко часа в Камбрилс и Барселона“, заявиха от полицията в Каталуния.
На 17 август на туристическата улица „Ла Рамбла“ в Барселона бус се вряза в тълпа пешеходци. В резултат на нападението загинаха 13 души и над 100 бяха ранени. Пострадали са граждани от 28 националности, сред тях има французи, китайци, руснаци и др. Сред ранените няма българи.
Отговорност за нападението пое терористичната организация „Ислямска държава“.
Тази нощ испанската полиция ликвидира в Камбрилс четирима терористи и рани пети, който по-късно почина от раните си. Бойците са подготвяли атентат сходен на този в Барселона. При инцидента в градчето, разположено в южната част на Каталуния, бяха ранени седем души, включително един полицай. Днес испанската преса съобщи, че единият от ранените е починал. Така общият брой на жертвите на терористите достигна 14.
Правоохранителните органи съобщиха, че атентатите са организирани от терористична клетка, наброяваща 12 души.