Фандъкова: Ремонтът на "Орлов мост" се движи в срок

От утре ремонтът продължава по южното пътно на бул."Цариградско шосе" - откъм езерото "Ариана", което ще бъде затворено за движение

Ремонтът на "Орлов мост" се движи в срок. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която инспектира строителните дейности преди минути. Очаква се утре движението да бъде пуснато в северното платно, а ремонтът ще продължи в южното. В момента движението е много натоварено.
От утре действително ще бъде възстановено движението по булеварда в посока "Младост" - Центъра. То ще се извършва двупосочно по две ленти в участъка. При ремонтът досега е положен основният пласт асфалтова настилка в северния участък. Той е поставен след цялостно фрезоване и поставяне на стоманена мрежа с цел допълнително заздравяване на основното асфалтово покритие.
Вчера пък беше положен и последният пласт асфалт по допълнителната лента за десен завой на бул. "Цариградско шосе" към бул. "Евлоги и Христо Георгиеви".
От утре ремонтът продължава по южното пътно на бул."Цариградско шосе" - откъм езерото "Ариана", което ще бъде затворено за движение.
“Поискала съм от АПИ да спрат аварийния ремонт на моста на Симеоновско шосе, който беше започнал онзи ден и то без да се съобразят с графика и организацията на движението, така че, когато пуснем цялото движение по Орлов мост, тогава да започнат ремонта, което ще стане следващата събота и неделя. И разширението, и цялостната реконструкция от бул. "Тодор Каблешков", който трябваше да започне тези дни, поисках да отложим с няколко дни, за да пуснем Цариградско шосе”, заяви кметът Йорданка Фандъкова цитирана от БНТ.
Промени в движението се предвиждат и заради ремонта на бул. „Дондуков”. От тази вечер в полунощ до 14.09. ще бъде забранено движението по булеварда между улиците „Веслец“ и „Бачо Киро“. Ще има и промени в маршрутите на градския транспорт. Закрива се временната автобусна линия № 20 с маршрут от площад „Васил Левски” до Централна гара и трамвайна линия № 22-А, която се движи от ж.к. „Красна поляна” до Младежки театър, като се разкрива друга временна автобусна линия от площад „Васил Левски” до квартал „Западен парк” .