Гришо на финал в Синсинати!

Спорт

20-08-2017, 09:59

Снимка:

facebook

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Гришо смачка японец и се класира на полуфинал в Синсинати

Първата ни ракета победи американеца Джон Иснър със 7:6(4), 7:6(10)

Григор Димитров ще играе за първи път в кариерата си на финал на турнир от категория АТР 1000, Мастърс. Гришо ще спори за титлата в Синсинати, след като победи американеца Джон Иснър със 7:6(4), 7:6(10) на полуфиналите, съобщават от БФТенис.
В целия мач имаше общо три възможности за пробив - две в първия сет за Иснър и една във втория, която бе за Димитров.
През първата част Гришо вкара 75% първи сервис и влезе в тайбрека с 10 поредни точки при свой начален удар. Тази серия се удължи на 16 поредни точки и му осигури първия сет. След отличен минаващ удар той стигна до мини-пробив и поведе с 3:2, а бързо след това с 5:2. Иснър върна две точки, но Димитров показа характер и затвори сета с 7:4 точки.
Григор стигна до първата възможност за пробив в десетия гейм, а тя означаваше и мачбол. Мощен начален удар спаси Иснър, а същото оръжие му помогна да обърне гейма.
Така сетът отново се реши от тайбрек, в който Димитров дръпна 2-0, но изтърва преднината си. Григор направи минибрейк за 4-3, но пак изпусна преднината си за 4-4. Иснър първи стигна до сетбол, но Димитров имаше сервис и изравни за 6-6. Една от най-атрактивните точки дойде при 9-10, когато Димитров пробяга от мрежата от основната линия, след като бе прехвърлен и завърши накрая бекхенд пасинг шот – 10-10. При 10-11 Иснър заби форхенд в мрежата и Григор Димитров се класира на финал! Съперникът му ще бъде определен от срещата между Ник Кириос и Давид Ферер.