Информационна среща за новите проекти организира ОФ „Пловдив 2019”

Мисия Пловдив

20-08-2017, 14:00

Снимка:

фондация „Пловдив 2019“

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Отворената покана е четвърта поред

Информационна среща, насочена към проекти по отворена покана с фокус френска култура, организирана от Фондация „Пловдив 2019“ в партньорство с Френски институт – България, ще се проведе на 22 август /вторник/ от 10.30 до 16.30 часа в квартал Капана.

Срещата ще се състои в Coffee&Gallery Cu29 (ул. „Христо Дюкмеджиев“ 24), където представители на фондацията ще дадат посоки на проектните предложения на потенциалните кандидати. Ще могат да се обсъждат идеите и намеренията за кандидатстване, свързани със събития и намеси в градска среда в квартал Капана.

Конкурсът с фокус френска култура е насочен към културни организации, куратори и артисти, които ще реализират дейностите си в периода от ноември 2017 г. до май 2018 г. Възможностите за тях покриват пълния спектър от инсталации, скулптури, функционален и декоративен дизайн в градска среда до пърформанси, изложби, танц, театър, музика, литература, кино, градско градинарство и гастрономия на открито или закрито. Крайният срок за кандидатстване е 29 септември 2017 г.

Отворената покана е четвърта поред, насочена към културни събития и инициативи в рамките на проекта „Капана – квартал на творческите индустрии“. Насоките и документите за кандидатстване, на български и на английски език, са достъпни на официалната страница на фондацията: www.plovdiv2019.eu, също и на страницата на проекта: www.visitkapana.bg и на партньорите от Френски институт България - http://institutfrancais.bg/.Следваща информационна среща е предвидена за 30 август в сградата на Френски институт, София.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен