Издирвано 7-годишно момче е сред жертвите на Ла Рамбла

Майката на Джулиан е в болница, в състояние на кома

Седемгодишният Джулиан Кадман, който беше в неизвестност след терористичното нападение с микробус в Барселона от четвъртък, е бил убит при атаката. Това съобщиха от каталунската полиция, цитирани от Би Би Си.
Семейството на детето поиска от британските власти информация за състоянието му, след като стана ясно, че то е било разделено от майка му, която също е пострадала при инцидента.
По-рано през седмицата се появи противоречива информация за неговото състояние. Първоначално беше съобщено, че то е открито невредимо в испанска болница, но тази информация по-късно беше опровергана от властите в Каталуния.
В петък британският премиер Тереза Мей коментира случая на Джулиан, който има двойно британско и австралийско гражданство, след като дядото на детето, който е британски гражданин, помоли за информация.
Министър-председателят заяви, че властите разследват съобщенията за изчезнало дете, но не назова името му. По думите на дядото Тони Кадман неговата снаха е била ранена по време на атентата и се намира в болница в състояние на кома. Бащата на Джулиан, Андрю Кадман е научил за атентата по радиото и е успял да пристигне в Барселона в ранните часове в събота. Той е бил отведен в министерство на правосъдието, където се идентифицират чуждестранните жертви на терористичната атака на Ла Рамбла, след което е отведен в болницата където се намира съпругата му.
ДНК експертизата е причина за закъснялото изясняване на смъртта на малкия Джулиан, заявявят службите в Барселона. “Трябваше да бъдем сигурни, че това е той”.