Полицията разкри извършителят на убийство на 16-годишно момиче

Крими

21-08-2017, 12:26

Снимка:

Пресцентър МВР

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Полицията в Каталуния: Юнес Абуякуб е извършител на атентата в Барселона

Ц.Т. е ударил с нож в областта на шията жертвата си

На 20 август, около 23.30 часа, в полицията бил подаден сигнал, че в село Габровница възникнал битов скандал между 16-годишна от селото и Ц.Т./21 г./ от с. Малорад, обл. Враца, с когото момичето съжителствало на семейни начала. Изпратеният на място полицейски екип установил, че скандалът прераснал в побой, при който Ц.Т. ударил с нож в областта на шията 16-годишната. Пострадалата е починала на път за болницата. Сформираната оперативно–следствена група е извършила два огледа на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели. По случая било образувано досъдебно производство и обявен за издирване с мярка „принудително довеждане“ извършителят, който се укрил след деянието.
В резултат на проведените бързи оперативно–издирвателни действия криминалисти от Монтана, съвместно с колегите им от Враца, открили и задържали Ц.Т. Той бил отведен в РУ – Бяла Слатина, откъдето е транспортиран в РУ – Монтана. Наложена му е полицейска мярка за 24 часа.
Работата по образуваното досъдебно производство по чл.115 от НК продължава под наблюдението на окръжната прокуратура в Монтана.