Спор за наргиле станал повод за жестокото убийство на 11-годишното момиче

Крими

21-08-2017, 13:58

Снимка:

Дарик Бургас

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Непълнолетен, задържан за жестокото убийство в Бургас

Децата са се започнали във Фейсбук

Спор за наргиле е мотивът за жестокото клане в бургаския жк „Меден рудник”, при което непълнолетен премаза 11-годишно момиче от Бургас в асансьора на жилищен блок. Това съобщи заместник-административният ръководител на Апелативна прокуратура Йовита Григорова на извънреден брифинг. Не е ясна причината, поради която двамата младежи, които са се започнали във Фейсбук са били в асансьора на бл. 108 в жилищния комплекс, тъй като и двамата не живеят в този район.

Вещите на убитото по особео жесток начин момиче са намерени в убиеца тази сутрин при ареста му в тях. Задържаният по подозрение за престъплението е момче на 15 години.  "От думите му стана ясно, че убиецът и жертвата се скарали за това, къде да пушат наргиле", обясни обясни шефът на полицията в Бургас комисар Калоян Калоянов. Заподозряният е задържан, предстои вземането на 72 часа, повдигане на обвинение.

Това съобщи заместник-административният ръководител на Апелативна прокуратура Йовита Григорова на извънреден брифинг. 

Ако задържаното момче бъде признато за виновно в извършеното убийство то може да получи до 10 години затвор.

“Сигналът за престъплението е получен в 17.29 часа. Съобщено е за намерен труп. В началните часове изключително малко бяха изходните точки, от които можеше да тръгнем. Момичето беше без документи за самоличност, без телефон, без свидетели, без очевидци. Нямаше и установена връзка на това момиче с живущите в този или в съседния блок“, съобщи директорът на ОД на МВР ст. ком. Калоян Калоянов.