Светът на дроновете отново завладява Пловдив през уикенда

Мисия Пловдив

22-08-2017, 10:31

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

След миналогодишния успех и голям брой публика, изданието тази година ще бъде не по-малко зрелищно

Пловдив ще бъде домакин на втория ежегоден „DroneUp“ международен филмов фестивал. Светът на дроновете е новаторско изкуство, което и тази година намира своето място и в Пловдив от 25 до 27 август на Римския стадион.

„Идеята е да съберем на едно място най-красивите и най-зрелищните дрон филми, снимани из цял свят и да ги покажем безплатно на пловдивската публика“, обясни Петьо Петков, организатор на събитието.

След миналогодишния успех и голям брой публика, изданието тази година ще бъде не по-малко зрелищно – вечерни филмови прожекции на Римския стадион, дневна програма, както и огромен 13-метров екран на Главната. Той е първи по рода си в света и е вертикален, вместо хоризонтален, издигнат на 5,5 метра от земята и ще бъде буквално като покрив над хората. Целта е да се покажат филми, снимани от небето с поглед към небето. За удобство ще бъде засята истинска трева, така че хората да могат да седнат, за да гледат красивите филми.

Участващите филми са 34 на брой от 29 държави, разпределени в 6 категории – градове, природа, разказ и история, пътуване и култура, екстремни и диво и България. Победителите във всяка една от тях ще получат пътуване от организаторите на фестивала до Фарьорските острови и Гренландия, където да снимат.

Откриването на 25 август от 19.30 часа ще бъде едно завладяващо шоу с музика и танци, обещават организаторите. Публиката ще има възможност да гласува директно по интернет за най-добрия филм.