Близо 60 души пострадаха при пожар в Ростов на Дон (видео)

Стихията нанесе вчера щети на 120 сгради, от които 98 са жилищни

Близо 60 души са пострадали в големия пожар в Ростов на Дон. Девет от тях са приети за лечение в болници, предаде ТАСС.
Стихията нанесе вчера щети на 120 сгради, от които 98 са жилищни. Руски медии цитират местни жители, които твърдят, че пожарът може да е умишлен, тъй като предприемачи в сферата на недвижимите имоти искат да се сдобият със земя в центъра на града. Регионалният губернатор и прокуратурата обещаха да разследват тези твърдения. Полицията е възбудила наказателно дело за умишлено унищожаване или повреждане на чуждо имущество, което предвижда наказание до 5 години затвор. Според органите на реда пожарът може да е причинен от възпламеняване на битова техника в къща в града, а после пламъците се прехвърлили на съседните сгради.
С огъня се бориха около 2000 пожарникари с 212 единици специализирана техника. Заради пожара бяха евакуирани временно 650 души, а газоснабдяването и електроподаването в засегнатия район бяха спрени превантивно.
На всички, на които пожарът е нанесъл тежки здравословни вреди, ще бъдат изплатени по 400 000 рубли, предаде ТАСС, като се позова на представител на местните власти.

 

Не война вроде, но твориться жесть

A post shared by Центр Боевых Искусств"КАВКАЗ" (@kavkaz_rnd) onAug 21, 2017 at 5:15am PDT