Нов протест готвят жителите на Куклен срещу инсинератор край града

Животът

23-08-2017, 10:07

Снимка:

община Куклен

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Те ще се съберат в сряда от 9 часа пред сградата на Регионалната инспекция по околна среда и води в Пловдив

Жителите на Куклен ще проведат нови протестни действия срещу готвения строеж на инсинератор на човешки тленни останки край града им. Те ще се съберат в сряда от 9 часа пред сградата на Регионалната инспекция по околна среда и води в Пловдив, където от 10 часа трябва да се проведе второ заседание по казуса, съобщиха от Инициативния комитет. С своя позиция те посочват, че благодарение на изразените възражения от страна на Община Куклен, с. Крумово и Областна управа – Пловдив, бе насрочено второ заседание в инспекцията и призовават съгражданите си за подкрепа.
Кметът на Община Куклен Мария Белчева също ще подкрепи недоволството на хората.
До поредния протест се стига, след като Инициативният комитет взе решение, с което възразява срещу реализацията на инвестиционното предложение за „Преустройство на склад за строителни материали в инсинератор за човешки тленни останки” в местността „Орта Хан” в землището на  Куклен.
„Не желаем в близост до мястото, в което живеем ние и растат децата ни, да се изгради съоръжение, предназначено за изгаряне на човешки тела и останки, съпроводено с риск от допълнително замърсяване на околната среда. Според нас то е в разрез с религиозните вярвания на общността ни”, се казва в писмо на Инициативния комитет до министерството на околната среда и водите, областния управител на Пловдив, директора на РИОСВ-Пловдив и директора на РЗИ-Пловдив.