Район Централен въвежда услугата еднократни опаковки в детските кухни

Мисия Пловдив

23-08-2017, 10:14

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Новата услуга ще предостави възможност за създаване на пунктове за храна на повече места

Район „Централен“ въвежда услугата еднократни опаковки в детските кухни. За това информираха от местната идминистрация„Услугата цели максимално да улесни родителите, които редовно използват детските кухни в района“, съобщава Георги Стаменов, кмет на район „Централен“.
През есента на 2017г. район „Централен“ планира закупуването на машина за еднократни опаковки на храната, която се предлага в детските кухни. „Идеята е да закупим машина и да предлагаме храната в еднократни опаковки. До това решение стигнахме след множество разговори с родители, които сами пожелаха услугата за по-голямо удобство. Това спестява носенето на бурканче, както и време за неговото измиване.“, разказа Георги Стаменов, кмет на района.
След въвеждането на услугата, което се планува да се случи през есента на 2017г., родителите ще имат възможност да получават храната за децата си в стъклен буркан или в еднократна опаковка.

Вторият вариант ще струва около 50-60 стотинки повече: ако родителите искат храната да им бъде разливана в бурканчета, цената остава 1 лв.; ако искат да се възползват от еднократните опаковки, цената на един купон ще възлиза на  1,50 - 1,60 лв., поясни Георги Стаменов.
„Новата услуга ще предостави възможност за създаване на пунктове за храна на повече места, включително и на мобилни такива. В кухните ни има капацитет да се готви, да се пакетира и до 1 час храната да се раздава на удобни за това места “, допълни районният кмет.
Забавянето на старта на услугата се дължи на необходими промени в наредбата за цените. Реално родителите ще могат да се възползват от възможността от октомври тази година.