Поредно злато за мъжката певческа група от Белозем

Животът

23-08-2017, 11:19

Снимка:

Община Раковски

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Изработката на кръста е дело е на украински майстори, а подобен такъв има единствено в Троянската Света Обител

МПГ “ Иван Михов" село Белозем се завърна със златен медал от 6-тия национален събор:  „По стъпките на Света Богородица“. Белоземските участници  заеха 1-во място сред 106 участващи групи в раздел мъже. Събитието се проведе  в село Добрич и за поредна година  даде сцена за изява на фолклорни певчески и танцови формации и индивидуални изпълнители, които  да представят, разпространяват   и популяризират песните, молитвите, наричанията и обичаите свързани с големия християнски празник на Света Богородица.
На златните медалисти им предстои да заминат още този уикенд  за Старозагорски минерални бани, където ще вземат участие на Националния тракийски фолклорен събор"Богородична стъпка".
Кметътна Белозем Иван Тачев, който също е част от състава на певческата група с нескрита радост се похвали  и с нов кръст за местната църква-   още един повод за гордост за белоземчани.
Светият Кръст, който ще краси камбанарията на православен храм „Св. Георги” в  село Белозем е подарен  от Атанас Стефанов – белоземец и голям патриот! Изработката на кръста е дело е на украински майстори, а  подобен такъв има единствено в Троянската Света Обител.