Кръгла маса за решаване на проблемите с ромите в Асеновград

Животът

24-08-2017, 10:18

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Приемната в най-скоро време ще попада и в обсега на системата за видеонаблюдение на Асеновград

Национална кръгла маса за реална политика и ефективно решаване на проблемите с етническата интеграция ще се проведе днес в Асеновград. Темата на форума ще бъде „Образование и трудова заетост“.
В първото заседание на кръглата маса ще вземат участие вицепремиерът Валери Симеонов, омбудсманът Мая Манолова, зам.-министърът на образованието Деница Сачева, зам.-министърът на социалното ведомство Росица Димитрова, представители на Националното сдружение на общините, кметове, представители на МВР, експерти от МОН и други институции. Форумът ще започне в 10,00 ч. в заседателната зала на Общината.
Припомням, че идеята за провеждането на Националната кръгла дойде от кмета на Асеновград д-р Емил Караиванов след мащабните протести в града, заради побоя от страна на група роми към тийнейджъри спортисти.
Днес ще бъде официално открита и новосъздадената полицейска приемна в кв. „Лозница“ в града. На събитието ще присъстват министърът на вътрешните работи Валентин Радев и главният секретар на МВР Младен Маринов. За реализирането на приемната с решение на Общинския съвет на Асеновград бяха вложени 27 000 лева, а от Полицейското управление в града на денонощно разположение на място ще бъдат трима полицейски служители. Приемната в най-скоро време ще попада и в обсега на системата за видеонаблюдение на Асеновград.