Огромен пожар гори над Кресненското дефиле

Общество

24-08-2017, 17:41

Снимка:

pixabay

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пожар гори в склад на ул. "Челопешко шосе"

Пожар изпепели цех за мебели в Казанлък

38 военнослужещи с 5 специализирани машини от състава на Сухопътните войски се включиха в потушаването на големия горски пожар

Огромен пожар гори над Кресненското дефиле в близост до транзитния газопровод за Гърция. Няма опасност за газопровода, съобщиха от Министерството на енергетиката, цитирани от БНТ.
Пожарът е пламнал край симитлийското село Мечкул. Гори районът на разрушената черква „Св. пророк Илия”. В района минава транзитният газопровод за Гърция, както и 400-киловолтов далекопровод също за Гърция.


Сигналът за възникнал пожар е получен около 13.50 часа. По първоначални данни пожарът е в около 500 дка трева, но е навлязъл и в гориста местност.

Към мястото са насочени 25 пожарникари с шест пожарни и един аварийно-спасителен автомобил, тежка верижна машина за проправяне на просеки. Изпратено е искане за включване в гасенето на армейско модулно формирование в подкрепа на усилията на огнеборците.

38 военнослужещи с 5 специализирани машини от състава на Сухопътните войски се включиха в потушаването на големия горски пожар в землището на село Мечкул. Специализираната група е с ръководител старши лейтенант Веселин Станков и е от състава на военно формирование 26 400 – Благоевград.
Екипаж от авиобаза Крумово с вертолет Ми-17  също ще окаже помощ за овладяването на огнената стихия. Вертолетът излетя в 16.58 ч. от авиобазата и се отправи към района на пожара.