Ремонтираха покрива на детска градина Мая

Мисия Пловдив

25-08-2017, 10:42

Снимка:

Район Южен

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Продължават и строително-монтажните работи по изграждането на новото крило в ДГ „Ралица“ в кв. Коматево

Успешно приключи цялостния ремонт на покрива на ДГ „Мая“ в пловдивския район "Южен" в Пловдив. За това информираха от администрацията.
В рамките на 4 седмици беше извършено пълно и цялостно ремонтиране на покрива на детската градина включващо премахване на стари и счупени керемиди с нови и  пренареждането на останалите, ремонт и подмяна на покривната конструкция, изцяло се положи нова изолационна хартия и се изгради изцяло нова гръмоотводна инсталация.
Така също бяха монтирани нови челни дъски по цялата дължина на покрива и се поставиха нови улуци ,водосточни тръби и обшивки от поцинкована ламарина около комини и капандури на компрометираните места.
С извършването на тези дейности се реши няколкогодишен проблем с честите течове които ставаха в следствие на силно компроментираното състояние на покрива.
Стойността на извършения ремонт е малко над 18 500  хил. лв., които бяха отпуснати с решение на Общински съвет Пловдив по предложение на Нина Гьошева от групата на Патриотичния фронт.
Продължават и строително-монтажните работи по изграждането на новото крило в ДГ „Ралица“ в кв. Коматево. Изцяло е положена изолацията на сградата, 3 от помещенията вече са с измазани стени и тавани. През следващите седмици ще се работи по довършителните работи свързани с поставянето на теракот и фаянс в т.нар. „мокри помещения“ , изграждането на евакуационните стълби и монтирането на соларните панели за топла вода. Предстои да бъдат изградени и 4 напълно нови детски площадки за игра в съответствие с изискванията на Наредба № 1 на МРРБ.
Стойността на договора за строителството на новото крило е  1 041 000 лв.