Започна ремонтът на училището в Браниполе

Животът

26-08-2017, 16:47

Снимка:

Община "Родопи"

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Срокът за изпълнение е 30 календарни дни, очаква се ремонтът да приключи непосредствено преди началото на учебната година

Започна санирането на Основно училище "Св. Св. Кирил и Методий " в пловдивското село Браниполе, съобщи кметът на Община "Родопи" инж. Пламен Спасов.

Чрез обществена поръчка е избрана фирма „Артстрой ООД”, която ще извърши ремонтните дейности. Те включват външно саниране на училището и частична подмяна на керемидите.

"Срокът за изпълнение е 30 календарни дни, очаква се ремонтът да приключи непосредствено преди началото на учебната година", заяви зам.-кметът на Община "Родопи" Таня Бочукова.

Припомняме, че в началото на годината, кметът на Община "Родопи" Пламен Спасов успя да убеди Министерството на образованието да  отпусне средства за саниране на сградата.

Проектирането и строително монтажните дейности са на стойност 141 897,53  лева с ДДС. Заплащането се извършва от преведените целеви средства от Министерството на образованието.

Упражняването на строителен надзор е възложено на фирма „Стандарт Системс ООД” и е на стойност 3120 лева с ДДС. Те са заделени от бюджета на Община “Родопи”.