Министър Радев: Опасността от пожара в Кресна остава

Общество

27-08-2017, 10:47

Снимка:

Пресцентър МВР

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Продължава борбата с пожара в Кресненското дефиле

Засегнатите площи от пожарите са около 15 000 дка

Около 15 000 дка са засегнатите площи от пожара в Кресненското дефиле, опасността остава. Това каза по време на брифинг вътрешният министър Валентин Радев във връзка с пожара в Кресненското дефиле, пцитиран от Агенция „Фокус“.
Относно прекъснатото електрозахранване в района, министър Радев поясни: „Работи се 20-киловолтовия далекопровод да бъде пуснат. Разбрах, че захранването ще бъде пуснато в селата Сенокос и Мечкул“. „В Стара Кресна представители на ЧЕЗ минават по къщите, има някакъв проблем. До края на деня, надяваме се в населените места, вчера обявихме, че хората се връщат, днес да се случи така, че до довечера да имат ток“, поясни Радев.
„Засегнатите площи от пожарите са около 15 000 дка, допълнително ще уточним след края на оперативните действия. Загубите, ако трябва да се залесява, са около 12 млн. лв. На място работят хора от 5 министерства. Според експерти за 4 дни да се обработи такова голяма площ и да се овладее пожарът е направо геройство. Обръщам внимание, че не сме приключили. Опасността остава“, допълни вътрешният министър.