Директорът на СМГ няма да подава оставка

Той намекна за натиск от страна на министерството на образованието

Директорът на Софийската математическа гимназия Антони Стоянов заяви в ефира на бТВ, че няма да подава оставка и нямало основния за такова нещо. Той посочи, че искал да се върне по-рано от отпуска, но не бил пуснат на работа от инспектората.

Той намекна за натиск от страна на министерството на образованието и инспектората да върне на работа учители, които са уволнени или нямат продължени договори. По думите му на първата му среща със зам.-министъра и г-жа Кастрева от инспектората станало ясно, е само така ще се реши проблеми в СМГ.

„Тодорова наистина ощети учениците на гимназията на състезанието „Европейско кенгуру. Въпреки че хората казват, че това е маловажно състезание това не е така”, заяви директорът.

По думите му учениците, които протестират са нейните ученици, а учителите са част от настоятелството. Всички други - 95 на сто от гимназията не са на това мнение. Тя е добър учител, но трудово-правния спор трябва да се изясни, каза той.

Стоянов отрече да се е държал непочтително и посочи, че няма причина да бъде уволнен. „Направена е проверка, открила дребни нарушения. Например в някой дневник не било написано отсъствие, което е работа на учителя, а аз не съм успял да упражня достатъчен контрол”, обясни той.