40 лева за ол инклузив?

Колко евтина е почивката в края на лятото?

Докога ще продължи летният туристически сезон и по-евтино ли ще почиваме през последните слънчеви дни? Отговорите на тези въпроси потърси Георги Георгиев в рубриката „На твоя страна”.
За много от работещите морската почивка вече приключи, но не малко са и тези, които тепърва ще стягат куфарите и ще имат шанс за плаж през септември.
Очакванията са до края на сезона цените по Черноморието да паднат до 50 %, а в градските хотели – с 60 на сто. Така най-ниската цена за квартира по морето ще падне до 7 лева, а най-евтината квартира по Беломорието ще струва около 47 лева.
Очакванията са у нас през идния месец да почиват 1,6 милиона българи, а тен в Гърция да събират около 100 000.
За много от нас дългите почивки около официалните празници през септември даваха шанс за допълнителна ваканция в края на сезона. Промени в Кодекса на труда обаче сложиха край на сливането на почивни и празнични дни.
Около Деня на Съединението нямаме възможност за дълъг уикенд, тъй като се пада сряда. Три почивни дни - 22, 23 и 24 септември, обаче ни очакват в края на месеца, около деня на Независимостта.
Тогава на път вероятно ще тръгнат 250 000 българи – 220 000 – в страната и около 30 000 – в Гърция. Равносметката показва, че у нас средно ще се харчат 228 лева, а в чужбина – 465. Около 22 септември, само за пътувания, ще похарчим над 64 млн. лева.