Изложбата, проектът, филмът в „Двореца” Балчик

Аз съм Българка!

На 31 август, петък, от 18.00  часа  в Галерия „Тихото гнездо” на ДКИ КЦ „Двореца” ще се проведе откриването на представителната изложба на Национален проект „Аз съм Българка!”, част от художественотворческата програма на културния институт.

 На откриването ще се състои и премиерата на клипа, който Радослав Първанов създава специално за хронологията на снимките. 20 българки и 2 деца, 28 сюжета, 37 места, едно то които Двореца в Балчик. Разказът ще бъде пълен, защото заедно с фотосите, филмът и авторът ще се постараят да ви пренесат в една наистина възрожденска обстановка. Изненадите не свършват дотук, но най-интересното ще можете да видите и изживеете на живо, като дойдете на откриването.

 До момента проекта бе представен в град София. Първата премиера бе на 13 май в изискания български ресторант „МоМа” в центъра на столицата, а през месец юли представителната експозиция бе подредена в сградата на Народното събрание на Република България. Повода за гостуването в българския парламент е 140 години от Освобождението на Габрово и 140 години от Шипченската епопея.

С първия по рода си проект в България Радослав Първанов обещава да се почувствате истински и горди българи и да се докоснете до историята и традициите ни, до красотата на българката и пленяващите цветове и детайли на автентичното българско народно облекло.