Пуснаха движението по моста "Чавдар"

От събота срещу неделя пуснаха движението по Орлов мост

От днес е пуснато движението по моста "Чавдар". Това съобщи зам.-кметът на София по направление "Транспорт и транспортни комуникации" Евгени Крусев, съобщи Агенция "Фокус".

Той беше ремонтиран в рамките на инвестиционната програма на Столична община. Беше в много тежко състояние. Там е положена изцяло нова бетонова плоча, нова асфалтова настилка, тротоари, осветление - абсолютно всички компоненти, които следваше да бъдат ремонтирани.

"От събота срещу неделя пуснаха движението по Орлов мост. Там реконструкцията приключи в предвидените рамки. По бул. "Овча купел" също е обърнато движението - в момента вече е двупосочно преминаването от там. Ремонтира се северното платно, което също около 6-и септември предстои да бъде завършено. Пак от вчера е затворен бул. "Тодор Каблешков", неговата реконструкция ще продължи около 3 месеца. Първите работи, които започват там са в зоната на р. Боянска, която ще бъде коригирана, ще бъде изградено ново мостово съоръжение, след което се пристъпва към изграждане на пътните платна", каза още зам.-кметът Крусев.

По думите му ремонтът там струва 4 млн. лв.