Община Стара Загора обявява фотоконкурс на тема „Заедно стигаме по-далеч”

Стара Загора Лайф

28-08-2017, 13:16

Снимка:

плакат

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Задържаха телефонни измами от Стара Загора

Обраха апартамент в Стара Загора

Кулминацията на събитието ще бъде на 18.09.2017 г.

Община Стара Загора обявява фотоконкурс на тема „Заедно стигаме по-далеч”, който ще се проведе от 28.08.2017 г. до 21.09.2017 г. Това е първото събитие от програмата за отбелязване на „Европейската седмица на мобилността”, от 16-ти до 22-ри септември. Партньор на общината в инициативата е Европейски информационен център „Европа директно“ – Стара Загора.
Община Стара Загора е регистрирана за 11-ти пореден път и ще участва по всички обявени критерии, които включват провеждане на седмица с дейности, постоянни мерки и ден без автомобили. Тема на кампанията, в която тази година участват още четири български града, е „Чиста, споделена и интелигентна мобилност”.
В програмата е заложено провеждането на седмица с дейности, в рамките, на която ще бъдат организирани различни събития, стимулиращи гражданите да избират „зелената” мобилност. Неизменна част от политиката на Общината е и въвеждането на постоянни мерки, които да насърчават устойчивите начини на придвижване. В рамките на „Европейската седмица на мобилността” ще бъде дадена гласност на проекти свързани с темата.
Кулминацията на събитието ще бъде на 18.09.2017 г., когато ще се проведе велосъстезание за ученици с награди. Финалът на инициативата ще бъде отбелязан с провеждането на европейския „Ден без автомобили” на 22 септември.
Правила за участие във фотоконкурса:
Всеки участник, независимо от възрастта си, има право да предложи една снимка, която да публикува в страницата https://www.facebook.com/mobilityweekstz . Тя трябва да бъде придружена от името и фамилията на автора на снимката, а също така и описание на фотографията, което да е свързано с темата на конкурса.
Победителите ще бъдат определени на 22.09.2017г. и наградени в две категории:
- Фаворит на фейсбук аудиторията - 1-во, 2-ро и 3-то място за снимките събрали най-много лайкове
- Специална награда за фаворит на организаторите.