Започва преасфалтирането на част от "Коматевско шосе"

Мисия Пловдив

28-08-2017, 16:24

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Тъй като в този участък няма голям поток от граждани, тротоарите ще бъдат споделени за велосипедисти и за пешеходци

Най-късно утре ще започне асфалтирането на "Коматевско шосе“ в участъка от "Филкаб“ до улица "Остромила“, в момента там строителите подготвят пътното легло. Кметът Иван Тотев е категоричен, че  началото на септември отсечката ще е готова и отворена за преминаване на автомобили. Продължават строително-монтажните дейности и в следващия участък от "Филкаб" до стадиона, паралелно с това се работи и по осветлението на Коматевско.
Цялото внимание на Община Пловдив, както и това на комуналните оператори е фокусирано върху изпълнението на "Коматевско шосе“ във възможно най-кратки срокове, като все пак трябва да се съобразим и с технологичните изисквания. Кметът припомни, че 90% от пътя лежи върху археология и това забави изпълнението на нашата работа.
Тъй като в този участък няма голям поток от граждани, тротоарите ще бъдат споделени за велосипедисти и за пешеходци. Пътното платно ще бъде в същия размер, както беше преди това. Ще има джобове за спирките, което ще осигури по-бързо и безпрепятствено преминаване на трафика при спиране на автобусите на градския транспорт.