Меркел: ЕС трябва да изработи нов регламент за миграцията

Свят

29-08-2017, 06:50

Снимка:

wikimedia commons

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Европейски лидери обсъждат нелегалната миграция в Париж

Сегашният регламент, който бе въведен в началото на миграционния поток през 2015 г, вече е остарял

Европейският съюз трябва да изработи нов регламент, с който да се контролира миграцията, в замяна на действащия „Дъблин-3“. Това заяви в Париж германският канцлер Ангела Меркел по време на среща с ръководителите на редица европейски страни, посветена на урегулиране на миграционната криза, съобщи БНТ.

По нейно мнения сегашният регламент, който бе въведен в началото на миграционния поток през 2015 г, вече е остарял. "Той не се явява решение на проблемите, тъй като не отчита интересите на страните, в които прииждат мигранти, не осигурява солидарност и създава усложнения при връщането на бежанци", поясни тя.

В Париж се проведе среща на президента на Франция Еманюел Макрон с ръководителите на някои ключови страни от Европа и Африка по въпросите на урегулирането на мигрантската криза.

Френският президент Манюел Макрон покани своите колеги от Нигер и Чад, както и главата на либийското правителство на единството Файез ал-Сарани, чиито страни се намират на основния транзитен маршрут за мигранти, стремящи се към Европа. Германският канцлер Ангела Меркел, испанският и италианският премиери Мариано Райох и Паоло Джентилони, както и шефът на външната политика на ЕС Федерика Могерини.