Предупреждават за свлачища по пътищата Кричим-Девин и Асеновград-Смолян

Животът

29-08-2017, 10:37

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Движението е затруднено, като преминаването през светофарните уредби се извършва средно за около 4-5 минути

Засилена опасност от свлачищна активност има по пътищата Кричим-Девин и Асеновград-Смолян. Водачите трябва да шофират с повишено внимание, съобщава „Фокус“.

Пътните настилки на територията на областта са преобладаващо сухи, на места мокри и хлъзгави в резултат на валежите от дъжд. Дежурният предупреди, че валежите създават предпоставки за свличане на земна маса и падащи на пътното платно камъни. През последната нощ не са постъпвали сигнали за сериозни пътнотранспортни произшествия.

Движението на територията на Пловдивска област е изключително натоварено. Традиционно най-интензивен трафик се отчита по участъка на АМ „Тракия“ и по направленията Пловдив-Карлово, Пловдив-Пазарджик и Пловдив-Асеновград-Смолян.

Ограничено е движението в участъка на км 19 от пътя Тополово-Леново-Поройна, също поради разрушена настилка. Затворен за движение е пътят Белица-Загражден-Давидково, в участъка от км 13 до км 18, заради разрушена настилка. Ограничено е преминаването на камиони над 12 тона по пътя Поповица-Болярци, заради намален габарит на пътното платно на мост. Забранено е и движението на камиони с височина над 4 метра през тунелите по пътя Асеновград-Смолян. Обходният маршрут за водачите е през пътя Кричим-Девин.

Трафикът в град Пловдив също е интензивен към този час на деня. Колони от автомобили се образуват по главните булеварди „Пещерско шосе“, „Христо Ботев“, „Цар Борис III Обединител“ и „Руски“. Движението е затруднено, като преминаването през светофарните уредби се извършва средно за около 4-5 минути, на места отнема и повече време. Пътните настилки на територията на града са преобладаващо сухи и нормално проходими.