Ледена пързалка върху тенис кортовете в новия спортен комплекс

Мисия Бургас

29-08-2017, 12:23

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Изчистен е теренът на бившата ледена пързалка

До края на годината трябва да е готов покрития басейн

Ледена пързалка ще бъде изградена в спортния комплекс, който в момента се изгражда в бургаския комплекс „Славейков”. Това стана ясно днес от изказване на зам.-кмета Чанка Коралска по време на сесия на общинския съвет. Вече се водят разговори с фирма, която ще изгради съоръжението. То ще бъде поставено върху тенискортовете и ще работи през зимата. 
Междувременно общинският съвет прие предложението на администрацията за  поемане на допълнителен дълг от 1,6 млн.лева-  за съфинансиране на строителството на спортната зала.
Проектът е на обща стойност 16 млн. лева, а средствата се осигуряват чрез финансовия инструмент „Джесика” . Изграждането на спортния комплекс е на финалната права. До края на годината трябва да е готов покрития басейн, а следващия етап предвижда футболно игрище, трибуни и тенис кортове, с възможност върху тях да бъде монтирана ледена пързалка. Общинският съветник от БСП Евгений Мосинов определи докладната записка като реклама на банка, а тегленето на кредит като финансово разточителство.
„Постъпвате по-опозиционно отколкото трябва. Посочвате какво не трябва да се прави, а не какво да направим. Може ли да оставим този обект в средата на строителството? След като го изградим ще има потребители, не може сега да казваме, че няма да има интерес”, контрира д-р Антонио Душепеев от ГЕРБ.
Зам.-кметът по строителството на Бургас Чанка Коралска уточни, че със сключването на допълнителния кредит по фонд "Джесика" не се увеличава стойността на договора, а се обезпечава финансирането на вече подписания контракт.