Оставиха в ареста младеж отглеждал растения от рода на конопа

В землището на село Дълбоки

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Живко Ч., на 29 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 24.08.2017 г. в землището на село Дълбоки, общ. Стара Загора, отглеждал 57 броя растения от рода на конопа в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекусорите правила - престъпление по чл.354в,ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу Живко Ч. досъдебно производство е установено, че при провеждане на специализирана акция на ОД на МВР – гр. Стара Загора, по получен сигнал, в землището на село Дълбоки, общ. Стара Загора полицейски служители извършили оглед на парцел от земеделска земя със засети в нея 57 броя растения от рода на конопа. Докато се извършвали процесуално-следствени действия, на място пристигнал обвиняемият Живко Ч., който носел със себе си инструменти и вещества за наторяване на растенията. Обвиняемият бил заловен на място от полицейските служители.

Живко Ч. не е осъждан до момента, но срещу него се водят още две досъдебни производства за извършени престъпления по чл.235,ал.1 от НК (незаконен добив на дървесина) и по чл.339,ал.1 от Наказателния кодекс (държане на огнестрелно оръжие без надлежно разрешение).

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Живко Ч. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Живко Ч. мярка за неотклонение “задържане под стража” може да се обжалва пред Окръжен съд-Стара Загора.