Близо 52 кг. хероин и вързани иракчани в ТИР на "Лесово"

Крими

29-08-2017, 19:07

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Полицейски автопатрул спипа шофьор със синтетична дрога

Наркотикът от изключително високо качество бил укрит в специален тайник в ТИР с турска регистрация

51,6 кг чист хероин на стойност близо 4 милиона лева откриха митническите служители на граничен пункт „Лесово”. Наркотикът от изключително високо качество бил укрит в специален тайник в ТИР с турска регистрация.

Официално по документи той превозвал стелажи. Товарният автомобил пътувал транзитно през България за Румъния. Дрогата била поставена в два сака. Разпределена била в разфасовки по един килограм. Така митническите инспектори се натъкнали на общо 100 пакета с хероин.
В ТИР-а били скрити и двама иракчани. Те били привързани с кожени колани към специално приспособление с релси. Това е нов подход, много иновативен, каза шефът на Агенция „Митници” Георги Костов. Тайникът бил така направен, че при рутинен оглед на товарния автомобил, релси не се виждали. 

Шофьорът – турски гражданин и негов спътник, са задържани. В ареста са и двамата иракчани. Данните огласиха Георги Костов и шефът на Апелативната прокуратура в Бургас Любомир Петров. Междувременно инспекторите на ГП „Лесово” откриха и един тон тютюн за наргиле и контрабандно злато.