Яне Андерсон: Щом България е победила Холандия с 2:0, няма как да е слаба

За Швеция ще е добре, ако стадион "Васил Левски" не се напълни

Селекционерът на националния отбор на Швеция Яне Андерсон коментира предстоящата в четвъртък световна квалификация срещу България в София. 54-годишният специалист призна, че сега „лъвовете“ са различен отбор, от загубилия с 0:3 преди година в Стокхолм.

"Според скаута ни България сега е много по-организиран тим от онзи, срещу който играхме през есента. Домакините са силни физически, агресивни, а освен това са непобедени на техен терен. Ще трябва да сме на максимума си, за да вземем трите точки, които искаме“, разкри шведският селекционер.

“Не бива да забравяме, че има голяма разлика между представянето на един отбор като домакин и гост. Щом си победил Холандия с 2:0, няма как да си слаб. В Швеция съперникът игра доста дефанзивно. Сега очаквам много по-различна и променена България. Затова трябва да бъдем много внимателни", заяви Андерсон.

Наставникът на „тре крунур“ допълни, че за неговите момчета ще е добре, ако "Васил Левски" не се напълни. Той коментира и възможността тимът му да се класира на световното първенство в Русия през 2018 г.

„Трудно ми е да кажа какъв ще е резултатът накрая. Предстоят ни 4 мача, а може да има и още, ако отидем на бараж. Трябват ни нови победи и съм уверен, че можем да ги постигнем. Вярваме във възможностите си“, заяви селекционерът на Швеция.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен