Облагородяват участък от река Марица

Мисия Пловдив

30-08-2017, 14:05

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ще бъдат засадени билки и цветя, ще се боядисат пейките в района, както и детската площадка

По повод третата годишнина от обявяване на Пловдив за Европейска столица на културата 2019 в пловдивския Район “Северен” ще се проведе кампания за облагородяване на участък от града – река Марица. Инициативата е на фондация “Пловдив 2019” и се осъществява благодарение на общинската администрация на Район “Северен”.
Събитията ще се случат през уикенда на 2 и 3 септември (от 10.00 до 15.00 ч.), който ще бъде посветен на почистване и реновиране на пространството около крайречната алея на р. Марица заедно с доброволци. Ще бъдат засадени билки и цветя, ще се боядисат пейките в района, както и детската площадка.
На 5 септември /вторник/, на същото място, от 15.00 до 22.00 ч., ще бъдат организирани редица забавления за гражданите. Планира се изработването на Вело Зелен Маршрут, под формата на градска вело карта; Събитие за цялото семейство на велосипеди – от всички посоки на града, към сборния пункт на реката, където ще се организира пикник на открито с игри. Всеки е добре дошъл с одеяло, настолни игри, федербал, домашна храна и напитки.  След 21 ч. ще бъде прожектирано и кино на открито. Заедно с ПЛОВДИВ БЯГА ще се пробяга и най-дългата пешеходна улица в Европа от 19.00 ч.
Кметът на Район “Северен” инж. Р. Ралев и организаторите на събитието призовават всички граждани да се включат в инициативата по облагородяване на района около р. Марица на 2 и 3 септември, както и да участват в забавленията за малки и големи на 5 септември.
Основна локация –бул. “Марица” № 53А.
Вход свободен за всички прояви.