Арестуваха председателя на ОбС на Септември след смъртоносен инцидент с пистолета му

Крими

01-09-2017, 12:15

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

6-годишен застреля неволно собственик на заведение

За случая незабавно е уведомена Окръжната прокуратура

Председателят на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков е задържан за 24 часа, след като 6-годишно момче простреля със законно притежавания му пистолет съдържател на заведение в родното му село Виноградец, предаде Дарик. Нелепият инцидент станал тази нощ, докато детето с компания възрастни празнувало рождения си ден.
По първоначална информация, Влайков, който е чичо на рожденика, извадил оръжието, за да стреля във въздуха. После то започнало да се предава от ръка на ръка и попаднало в ръцете на момчето. Предполага се, че то е произвело неволно фаталния изстрел, повалил на място собственика на заведението – 47-годишния Атанас Тонкев. Според свидетели на случилото се, той е улучен в сърцето.
Убитият се занимава със свой бизнес от първите години след демократичните промени и е уважаван в селото си човек. Семеен е, има две деца. Тялото е откарано за аутопсия в „Съдебна медицина”- Пазарджик. За случая незабавно е уведомена Окръжната прокуратура. Пистолетът е иззет.
С детето работят психолог и инспектор „Детска педагогическа стая”, води се полицейско производство. Криминалисти изясняват всички обстоятелства около тежкия инцидент.