ОП: Българското общество и политическата класа са помъдрели

България има нужда от повече гъвкавост и самостоятелност, за да може икономиката да се развива

Българското общество и политическата класа са помъдрели, коментира лидерът на "Атака" Волен Сидеров в изказване от парламентарната трибуна от името на "Обединените патриоти" по повод началото на новата сесия на Народното събрание.   
Той благодари на ГЕРБ за коректността и отзивчивостта, с които се отнася към техните предложения, благодари и на опозицията, която по думите му в особено важни отговорни моменти е била мъдра и не е опонирала напук. Според него това означава, че  българското общество и политическата класа са помъдрели.
В началото на прехода всеки се състезаваше да каже нещо с повече патос, сега явно е дошло време на градивното и действено мислене, тоест да се вършат неща, които имат краен резултат, посочи Волен Сидеров. Той даде пример със съоръжението, което да спира нелегалните мигранти и с размера на минималната пенсия.
Той отбеляза, че преди няколко години никой не е можел да повярва че патриотични партии ще бъдат във властта, а преди броени месеци е имало  прогнози и анализи ,в които се е очертавала едва ли не апокалиптична картина. Само три месеца бяха достатъчни, за да се види, че "Обединените патриоти"  са коректни, лоялни и отговорни политически партньори, заяви Сидеров. Реалността опроверга тези, които плашеха хората, че ще стане нещо страшно, напротив, случиха се добри неща за България, коментира той и изрази увереност,  че  по време на българското председателство на цяла Европа ще стане ясно, че патриотите в България не са безотговорни хора, които търсят скандали, а хора, които могат да работят за доброто на страната си и да оказват натиск България да взема по-суверенни решения. България има нужда от повече гъвкавост и  самостоятелност, за да може икономиката да се развива, коментира той.
Сидеров отбеляза, че не е лошо да започнем да признаваме това, което се случва, и посочи като един от примерите отпадането на административни тежести за фирмите, което доста е облекчило бизнесът.