Сестрите Хюлия Велиева и Лютфия Велиева спечелиха титлата по двойки при жените на Държавното лично първенство за мъже и жени "Грифид хотели"

При жените на финал се класираха Джулия Терзийска и Гергана Топалова

В изключително голяма битка Хюлия и Лютфия Велиева от ТК "НСА", гр.София спечелиха титлата по двойки на Държавното лично първенство за мъже и жени "Грифид хотели". Състезанието се провежда на кортовете на БНТЦ в Борисовата градина в София. Надпреварата от календара на БФТенис е с награден фонд от 10 хиляди лева, който се осигурява със съдействието на Грифид хотели, съобщи БФ Тенис.

Във финалната среща сестрите Хюлия и Лютвия успяха да направят обрат и да победят с 4:6, 7:6(5), 13:11 Габриела Михайлова ТК "Сливен 92" и Михаела Кафтанова ТК "Дема", гр.София.

Във финалната среща в турнира по двойки при мъжете ще играят Александър Лазаров и Симон-Антони Иванов срещу Габриел Донев и Пламен Милушев. Лазаров и Иванов се наложиха с 2:6, 7:6(1), 10:5 над Васил Шандаров и Радослав Шандаров. В другата полуфинална среща Донев и Мулев победиха Пламен Пенев и Мартин Илиев със 7:5, 6:3.


Васко Младенов детронира шампиона от миналата година Тихомир Грозданов на четвъртфиналите на Държавното лично първенство за мъже и жени "Грифид хотели". Състезанието се провежда на кортовете на Национален тенис център в София. Надпреварата от календара на БФТенис е с награден фонд от 10 хиляди лева, който се осигурява със съдействието на Грифид хотели.

При мъжете поставеният под №2 Васко Младенов победи четирикратния национален шампион Тихомир Грозданов с 6:4, 6:2. За място на финала Младенов ще играе срещу квалификанта Йоан Георгиев, който се наложи в изключителна драма над Симон-Антъни Иванов с 6:2, 6:7(2), 7:5.

Водачът в схемата и миналогодишен финалист Александър Лазаров  продължава напред след нова убедителна победа. Лазаров отстрани Мартин Илиев с 6:4, 6:2. На полуфиналите Алекс ще играе срещу петия поставен Александър Донски, който е държавен шампион в зала през този сезон. Донски победи №3 Габриел Донев със 7:6(4), 6:4.

Резултати 1/4-финали мъже :

Александър Лазаров - Мартин Илиев - 6:4, 6:2

Александър Донски - Габриел Донев - 7:6(4), 6:4

Йоан Георгиев - Симон-Антъни Иванов - 6:2, 6:7(2), 7:5

Васко Младенов -Тихомир Грозданов - 6:4, 6:2

При жените на финал се класираха Джулия Терзийска и Гергана Тополова. Поставената под №1 Джулия Терзийска победи третата в схемата Хюлия Велиева с 6:3, 6:2. Държавната шампионка в зала от тази година Гергана Топалова се наложи с два тайбрека 7:6(8), 7:6(6) над Габриела Михайлова. Финалната среща при жените ще започне утре в 10.30 часа и ще бъде предавана пряко по БНТ HD.