Слънчево време през първата част на септември

Снимка:

pixabay

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Климатолог: Очаква ни топла есен

Есента идва

Температурите през уикенда ще достигнат над 30 градуса

През почивните дни ще преобладава слънчево време, но в следобедните часове над западната половина от страната ще има и временни увеличения на облачността, по-значителни в неделя, когато на места ще превали.

Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток, в неделя в Източна България ще се усили. Максималните температури ще са между 30° и 35°.

През нощта срещу понеделник на места, главно в западната половина от страната ще превали, възможно е и да прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. С него ще проникне малко по-хладен въздух и в началото на следващата седмица дневните температури ще се понижат, задържайки се в повечето райони под 30°. Облачността ще е променлива, в понеделник до обяд все още на места в Северна България са възможни превалявания.

Във вторник вятърът чувствително ще отслабне. Ще има и повече слънчеви часове. Валежи и относително захлаждане се очакват около 6 – 7 септември. В края на десетдневието атмосферата ще се стабилизира и отново ще се започне затопляне.

Впоследствие, до средата на месеца, по-голяма е вероятността времето да бъде относително спокойно, сухо, предимно слънчево и по-топло от обичайното.