Започна ХIV издание на Рибен и Миден Фест в Каварна

Мисия Каварна

02-09-2017, 11:04

Снимка:

Община Каварна

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

XIV-тият Миден и рибен фест – Каварна 2017 се открива на 1 септември

Три дни Каварна е "Миден и рибен фест"

Предстоят концерти на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“, както и на Тони Димитрова

На площад „Защитата на Каварна“ шеф Иво Петков демонстрира приготвяне на  паламуд на тиган,  задушен с лук, чесън и водорасли Укаме. Шеф Петков сподели, че тази рецепта е по подобие на любимото морско ястие на краля на Сиам. Сафрид, чернокоп, скариди и миди с ориз бяха сред традиционните каварненски специалитети, които бяха показани от местните жени.  Кулинарен помощник бе и заместник-кмета на община Каварна Митко Недев. Децата на Каварна се забавляваха и твориха с морски материали.Община Каварна отправи жест към всички жители и гости на града и ги  почерпи с  миди и риба, които специално бяха приготвени за  Рибен и Миден Фест от кулинарите на общинския хотел  „Каварна“.

За доброто настроение в първия фестивален ден се погрижи поп певеца Миро.

Днес и в неделя, жителите и гостите на Каварна ще могат да опитат от вкусните морски деликатеси. Те  ще бъдат продавани от търговците в дървените къщички на централния площад в града.

Тази вечер самостоятелен концерт ще изнесе Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“, а в неделя Тони Димитрова. Концертите започват от 21:00 часа.