Цветанов: Няма да има връщане на "Наглите"

Най-правилното за антикорупционния закон, е да се мине през процедура, която да даде възможност за по-широко обсъждане

Могат да бъдат направени подобни внушения, но съм убеден, че няма да има връщане на "Наглите". Това каза днес в отговор на въпрос във Варна председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който се включи в работата на Десетия летен университет на МГЕРБ.
Той припомни, че групата на наглите е била разкрита при управлението на ГЕРБ. Цветанов коментира, че решението на МВР да бъдат по-оскъдни в информациите, които предоставят, е правилно, за да се съхрани живота на момчето. Убеден съм, че служителите ще си свършат работата и ще може да бъде неутрализирана, ако има сформирана такава група. Ние не знаем дали това е отвличане или има някакви други мотиви, за да бъде извършено това престъпление, каза още Цветанов за случая с изчезналия Адриан Златков.
Цветанов каза още, че най-правилното за антикорупционния закон, е да се мине през процедура, която да даде възможност за по-широко обсъждане. Той обясни, че работната група, която е сформирана от министър Цецка Цачева, е дала възможност да участват активно всички неправителствени организации и институции. Цветан Цветанов допълни, че между първо и второ четене на антикорупционния закон ще има сериозна дискусия и ще бъдат взети, ако има, и добри предложения от законопроекта на БСП.
Цветанов заяви, че благодари на всички парламентарни групи, затова че вчера при откриването на новия парламентарен сезон се е усетило, че преобладава разумът. По думите му "ако всички вчера са били достатъчно искрени в своите послания, аз съм обнадежден, че действително ще се подготвим много сериозно за предстоящото председателство и ще дадем по-голямо спокойствие на гражданите".