Започва изграждането на четирилентовия път до Слънчев бряг

Парите

02-09-2017, 12:45

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

8 фирми искат да строят пътя Бургас - Слънчев бряг

Регионалният министър Николай Нанков издаде разрешение за строеж

Строителството на четирилентовия път до Слънчев бряг ще започне от следващата седмица. Това става ясно от съобщение в сайта на Министерството на регионалното развитие и благоустройство.
Вчера, в края на работния ден, от ведомството съобщиха, че министър Николай Нанков е подписал разрешението за строеж на 5 км от главния път между Ахелой и Поморие, където ще бъде изградено второ платно. Това ще е връзката между двата обхода на Ахелой и Поморие, чието строителство съвсем скоро предстои да започне, уточняват от регионалното министерство. 

При последното си посещение в Бургас премиерът Бойко Борисов се зарече още до края на август да направят първа копка и започнат строителството на новото трасеБуквално часове след интервюто му пред Флагман.бг постъпи жалба срещу избора на надзор за обхода на Ахелой. Това най-вероятно ще забави известно време строителството на тази отсечка, която се счита за най-сложна.
Припомняме, че повече от две години изграждането се бави заради жалби по избора на изпълнител, а след като договорът бе подписан, се атакува процедурата за надзор. Няма да е изненада, ако заради тази жалба изграждането на обхода се отложи за сезон 2019. 
При всички положение останалите трасета - до входа на Ахелой трябва да бъдат готови за новия летен сезон. 
Бойко Борисов обеща веднага, след като приключат с четирилентовия път за Слънчев бряг да финансират и т.нар. Северен обход на Бургас - от бензиностанция Ромпетрол до аутлета на Пума край Сарафово. Този пробив ще изнесе транзитния трафик за Северното Черноморие и Слънчев бряг извън града.