Днес стартира 66-та Международна колоездачна обиколка на България

Създадена е временна организация на местата, където ще премине колоната

66-та Международна колоездачна обиколка на България стартира на 3-и септември и ще продължи до 9-и септември, като ще е разделена на две части с три и четири етапа, съобщават от сайта на организаторите. От пресцентъра на МВР съобщават, че ведомството ще предприема всички необходими мерки за гарантиране на безопасността на участниците.
Създадена е временна организация на местата, където ще премине колоната:
Старт – 12.30 от площад „Народно събрание“ в столицата, след това ще се отправи по ул.„Дунав“, ул.„Московска“, бул. „Мадрид“, бул. „Ботевградско шосе“, околовръстния път, с. Долни Богров, гр. Долна Малина, гр. Горна Малина, селата Негушево, Осоица, Саранци, Долно Камарци, Челопеч, гр. Златица, гр. Пирдоп, гр. Клисура, с. Розино, с. Кърнаре и ще финишира в гр. Троян. Един час преди стартиране, както и един час преди състезателите да достигнат съответното трасе, движението на пътни превозни средства ще бъде временно спирано от екипите на Пътна полиция.
За информация на водачите на превозните средства - по предварителни данни, около 13 часа, колоната ще напусне столицата и ще е на разклона Варна-Бургас до с. Долни Богров. От този час състезателите ще се отправят по Подбалканския път. Около 14.30 часа се очаква колоездачите да преминат през Златица; приблизително около 16 часа през Кърнаре; а финалът в Троян - около 16. 30 часа.
Пътна полиция препоръчва на водачите да изберат обходни маршрути за придвижване и да не планират преминаване в споменатите часови интервали по изброените шосета – Подбалканския път и прохода Троян-Кърнаре.